Új üzemcsarnok készült el a Rail Safe Kft.-nél

MTI/iho   ·   2015.01.31. 15:25

– A 177 millió forintos beruházáshoz a cég 88,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak-alföldi Operatív Programja keretében, a további összeget a cég saját erőként biztosította – közölte Tolnai Tamás ügyvezető. A munkát korábban konténerekben végeztek, az azokat felváltó új üzemcsarnokban összeszerelő műhelyeket, raktárakat, irodákat és szociális helyiségeket alakítottak ki. Az 1050 négyzetméter alapterületű, földszintes, tetőtér-beépítéses épület fűtését, hűtését és használati meleg vizét geotermikus és napenergia-hasznosító berendezés biztosítja.

A Rail Safe Kft. fő tevékenysége a vasúti biztosítóberendezések kivitelezése, felújítása és üzemeltetése, a biztonságtechnikát szolgáló szerkezetek karbantartása, javítása. A zagyvarékasi telephelyen elsősorban azok a műhelymunkák zajlanak, amelyeket vasúti terepen nem lehet elvégezni, így például a biztosítóberendezések javítását, összeszerelését.

A projekt megvalósításától a kft. vezetősége árbevételének, jövedelmezőségének növelését, további munkahelyek teremtését továbbá, a vasúti szakipari területen kivívott piaci pozíciója megőrzését várja. A nyertes pályázat öt új munkahely teremtésével járt együtt.

A Rail Safe Kft. 2006-ban családi vállalkozásként kezdte tevékenységét, jelenleg huszonöt embernek ad munkát. A cég 2012-es, 250 millió forintos árbevétele tavalyra közel négyszeresére nőtt, miután kereken 980 millió forintot könyvelhettek el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek