Új vezető a Közlekedéstudományi Intézet élén

iho/vasút   ·   2022.06.16. 12:00
00_gal_andras_kti

A tulajdonosi jogokat gyakorló Technológiai és Ipari Minisztérium döntése értelmében a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatait 2022. június 16-i hatállyal Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője veszi át.

A jogelődeivel együtt nyolcvanéves múltra visszatekintő ágazati kutatóbázis eddigi vezetője, Schváb Zoltán a jövőben szakmai tanácsokkal segíti a cég működését. A társaság munkáját ügyvezető-helyettesként támogatja Rohács Dániel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezetője, a Magyarországi Drón Koalíció elnöke.

A KTI tevékenysége a hazai ipar- és technológiafejlesztés, a környezetvédelmi törekvések szempontjából egyformán kiemelkedő jelentőségű közlekedési ágazat egészét lefedi, a képzésre, kutatásra és tanúsításra is kiterjed.

Az új vezetéssel szembeni legfőbb elvárás a technológia-intenzív fejlesztések megvalósítása, a logisztikai terület hangsúlyosabb megjelenítése a vállalat működésében. A rendelkezésre álló erőforrások hasznosításában érdemi mozgásteret nyit, hogy több feladatot – elsősorban a menetrendi összehangolásét – az újonnan megalakult Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) visz tovább.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek