Újabb buszokat szerez be az ÉMKK

iho/közút   ·   2016.03.22. 13:45
400px_emkk_irisbus

A március huszonkettedikén, kedden megjelent tenderkiírás szerint az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tizennégy új, elővárosi kivitelű, alacsonypadlós, háromtengelyes csuklós autóbuszt, valamint huszonöt szintén új, kéttengelyes, elővárosi kivitelű, alacsony belépésű vagy alacsonypadlós szóló buszt szerezne be tízéves, zárt végű pénzügyi lízingkonstrukcióban.

A miskolci központú ÉMKK célja az üzemeltetés gazdaságossága, a vállalati arculat egységesítése, a karbantartási és javítási feladatok egyszerűsítése, ennek érdekében kívánnak azonos gyártmányú autóbuszokat beszerezni. A Volánbusz Zrt. olyan szakmai munkát végez a beszerzések lebonyolításában, mely biztosítja, hogy a közlekedési központok járműbeszerzései során egységes szakmai elvek érvényesüljenek.

A 2015 végén, 2016 elején használtan megvásárolt Irisbusokat követően most új kocsikat lízingelne az ÉMKK (fotó: ÉMKK Zrt.)

A közbeszerzésre április huszonhetedikéig tehetik meg jelentkezésüket az érdeklődők. A tenderre érkező ajánlatok értékelése során az ár a legfontosabb tényező, az összpontszám közel felét adja. A tender győztesének az első járművet a szerződéskötéstől számítva leghamarabb harminc napon belül kell átadnia az ajánlattevőnek, az utolsó kocsi szállítására maximum kétszáztíz nap – hét hónap – áll rendelkezésére. A járművek lízingrészleteit forintban fizetik ki.

A társaság előzőleg tavaly év végén, 2016 legelején vásárolt húsz használt, szóló Irisbus Crosswayt. A megkímélt állapotú kocsikat nemrég a német hadsereg, a Bundeswehr selejtezte.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek