Két fél CAF ötödjére is

Szever Dániel   ·   2013.10.03. 17:45
cafdebc

Már csak tizenháromra kell várni Debrecenben: ha jó két órás késéssel is, de megérkezett begördült a cívis városba az ötöfik kettévágott CAF-villamos. A két tréleren hozott szerelvényrészt a Salétrom utcai telephely közelében az Ispotály utcai sínpárra külön-külön gördítették rá. A 2-es vonalra korábban leszállított villamosok eközben már rendszeresen felbukkannak a városban, de egyelőre még utasok nélküli próbaköreiket teljesítik. Ha tartják a leszállítások továbbra is a menetrend szerint zajlanak, október végére már hatra gyarapodik a debreceni CAF-flotta létszáma.

Ez, az országokat átszelő fuvar lepakolása is a városi forgalom korlátozásával járt Debrecenben. (Itt jegyezzük meg: Szegedre valamennyi Pesa az utolsó 1-es villamos bevonulása után érkezett meg, szinte mindig percre pontosan – a szerk.) Az előkészületek már a reggeli órákban elkezdődtek. A DKV Zrt. üzemzavar-elhárító szakemberei az Ispotály utca végében dolgoztak. Ez idő alatt a 30-as, és a 30A jelzésű autóbuszok mindkét irányban a Déli sor–Keleti sor–Szoboszlói út–Erzsébet utca terelőútvonalon közlekedtek, eközben az ideiglenes Salétrom utcai megállóhelyüket nem érintették.

Ekkora szállítmánnyal nem volt egyszerű feladat rákanyarodni az Ispotály utcára<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a felvételeket a szerző készítette)</br>

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek