Újabb Csörgő némult el

iho   ·   2014.08.22. 08:45
M41_2166_Tocovolgy_6524_2013_06_12_masolata

Sajnos nem kizárt, hogy augusztus 12-én utoljára üzemelt a debreceni fűtőházhoz tartozó mozdony. Éppen a 6520 számú személyvonattal tartott távvezérelt üzemmódban Fehérgyarmatról Füzesabonyba, amikor Hortobágy állomáson kikönyökölt a motorja. Az ilyen – anyaghibákból eredő – eseteknél az elszabadult hajtókar kiüti a blokk oldalát, amely így végleg használhatatlan lesz. Kicserélni jelenlegi keretek között legfeljebb másik mozdonyéval lehet, ami igen szomorú tény, hiszen a teljes állományt tekintve egy Csörgő mindenképpen kiesik így az üzemképes járművek közül.

A fenti eset sajnos nem egyedülálló: országos szinten több Csörgő is kikönyökölt motorral került dögsorba, ráadásul ez a hiba inkább a remotorizált példányok betegsége lett.

Egy érdekes, bár 2008-ban még teljesen megszokott összeállítású vonattal Hortobágyon, leánykori nevén: vagyis M41 2166-ként<br>(fotó: Szever Dániel)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek