Újabb előrelépés a GIFT-projektben

iho   ·   2014.04.23. 17:30

A fórumon a megvalósult intermodális próbaszállítások eredményeit és a zöldáru-fuvarozás további, még ki nem aknázott lehetőségeit tekintették át. Bíró Koppány Ajtony, az MLSZKSZ főtitkára a magyarországi intermodális forgalom sajátosságairól és 2013-as alakulásáról tartott előadást. Az Ex Ante Tanácsadó Iroda képviseletében Zarándy Ágnes számolt be a páneurópai IV. folyosón végzett próbafuvar eredményeiről. A Rail Cargo Hungaria vezetésével megtett próbaút tapasztalata az, hogy Budapest–Ploiesti között a veszélyes áruk fuvarozásában és a just-in-time szolgáltatások terén az intermodális fuvarozásnak versenyelőnye van a közúttal szemben. Az V. közlekedési folyosón végzett próbafuvarokról az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. részéről Mondovics János számolt be.

Az előadásokat szakmai párbeszédek követték, amelyek fő témája a vegyes rakományú (konténerek és hagyományos szállítási módok együtt) belvízi hajózás áttekintése volt.

A GIFT-projektet az Európai Unió Délkelet-Európai Transznacionális Programja támogatja, a magyar partnerek költségvetéséhez az állam tíz százalékkal járul hozzá. A projektben Magyarországot a Rail Cargo Hungaria Zrt., az Iparfejlesztési Nonprofit Kft. és a Bajai Országos Közforgalmú Kikötőműködtető Kft. képviseli.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek