Újabb fejlemények a Fekete-tengeri légikatasztrófában

iho/repülés   ·   2016.12.27. 08:41

A TASZSZ egy neve elhallgatását kérő rendvédelmi vezetőre hivatkozva jelentette, hogy megtalálták a Fekete-tengerbe zuhant Tu-154 típusú gép egyik hangrögzítő berendezését. A hírt máshonnan még nem erősítették meg.

Az orosz hadsereg Tu-154-ese vasárnap zuhant le, a roncsokat a szocsi partoktól másfél kilométerre megtalálták. A gépen kielcnvenkér ember utazott, nyolcvannégy utas és nyolc fős legénység.

„A kutatási munkálatok során a repülőgép pilótafülkéje alatt megtaláltuk az egyik fekete dobozt” – idézi névtelen forrását a TASZSZ, hozzátéve, hogy egyelőre nem tudják, milyen állapotban van a berendezés. Nem sokkal később közölte, hogy sikerült is a fekete dobozt kiemelni a vízből, rövidesen repülővel Moszkvába viszik, ahol a védelmi minisztérium szakemberei elemzik majd.

A szerencsétlenség egyik lehetséges fő okának most azt tartják, hogy idegen tárgyak kerülhettek a gép hajtóművébe, írja az orosz állami hírügynökség egy másik forrásra hivatkozva. Az illető szerint továbbra is vizsgálnak azért más lehetséges okokat is, így azt is, hogy esetleg pilótahiba vagy műszaki meghibásodás történt a fedélzeten.

Az orosz hírügynökség a mentőszolgálatoktól kedd reggel úgy értesült, hogy három újabb holttestet és rengeteg emberi maradványt találtak a szerencsétlenség térségében. Hivatalos megerősítés egyelőre erről sincs. Előzőleg tizenhárom holttest megtalálásáról számoltak be. Hétfő reggel tizenegy holttestet és nyolcvanhat maradványt szállítottak katonai géppel Moszkvába, a nap folyamán újabb két holttestet és újabb maradványokat találtak. Megtalálták Roman Volkovnak, a gép parancsnokának holttestét is, őt az egyenruháján lévő rangjelzésről azonosították. A hírügynökség azt is közölte, hogy amíg ki nem derül, miért zuhant le a repülőgép, addig a hatóságok az összes TU-145-ös gépet kivonták a forgalomból.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek