Újabb három IC+-kocsi állt forgalomba

iho/vasút   ·   2020.08.05. 11:00
icplusz_belso0

Mindegyik kocsi a sikeres álló- és emelt sebességű futópróba, valamint az utasok nélküli próbaüzem után kapja meg a hatósági engedélyt, és állhat forgalomba. Most az új széria 12., 13. és 14. kocsija együtt teljesítette a próbáit, így együtt is indultak útnak. Az első belföldi IC+-kocsik a Zalaegerszeget, Szombathelyt és Veszprémet Budapesttel összekötő Göcsej és Bakony InterCity vonatokban közlekednek.

(fotó: MÁV-Start)

A Balatonnál is utazhatnak az utasok az új kocsikon a nyár folyamán, amelyek az Aranypart/Ezüstpart expresszvonatokon (Sátoraljaújhely/Záhony–Balatonszentgyörgy) és a Kék Hullám gyorsvonatokon is közlekednek. A déli parton a többcélú teres 2. osztályú kocsikkal, az északi parton termes 2. osztályú kocsikkal lehet találkozni.

Augusztus közepétől Zalaegerszeg és Szombathely után már a Kelet-Magyarország megyeszékhelyeit érintő, Nyíregyházára közlekedő intercityken is találkozhatnak utasaink az addigra elkészülő újabb kocsikkal.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek