Újabb Kína–Európa konténerútvonal

iho/vasút   ·   2017.10.09. 15:58

A Łódźból az Oroszországhoz tartozó Kalinyingrádi területen keresztül Kínába tartó első szerelvény rakományát szeptember végén Csernyahovszkban rakodták át normál nyomtávú tehervagonokról széles nyomtávot használókra. Az áruk a Kalinyingrádi területen, Litvánián, Belaruszon, Oroszországon és Kazahsztánon keresztül, 9559 kilométert megtéve érnek el célállomásukra, a délnyugat-kínai Csengtuba. Az új szolgáltatást a Belintertrans Germany, a United Transport & Logistics Co és a kínai CRIMT hozta létre azzal a céllal, hogy alternatívát kínáljon a zsúfolt breszti lengyel-fehérorosz határátmenet mellett. A negyvenegy konténerből álló első fuvar vízszűrőket, festéket, gépalkatrészeket, textíliákat és könnyűipari termékeket tartalmaz.

Kezdetben várhatóan naponta egy fuvar használja az útvonalat. Az átrakodás idén év végéig a Kalinyingrádi területen belül található Csernyahovszkban történik, a Dzerzsinszkaja-Novaja intermodális terminál új darujának átadását követően viszont már Kalinyingrádban kerülnek át a konténerek a széles nyomtávú kocsikról a normál nyomközűekre és vice versa – számol be a Railway Gazette.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek