Újabb könyvtárbusza lesz a pécsi Csorba Győző Könyvtárnak

MTI/iho   ·   2013.09.09. 14:10

A Széchenyi Terv pályázatán nyert százharmincmillió forintos támogatással újabb huszonhat baranyai település lakói számára érhető el könnyebben a Tudásközpont mintegy egymillió dokumentuma. A beszerzés alatt álló speciális jármű hetente négy-öt napon közlekedik és kéthetente másfél órát tölt olyan községekben, ahol nincsenek kiskönyvtárak.

A 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program keretében épült Tudásközpontban működő intézmény tájékoztatója szerint a mozgó könyvtár révén az érintett települések tizenegyezer lakója anélkül férhet hozzá a Tudásközpont egymillió dokumentumához, hogy Pécsre kellene utaznia, mert a kiválasztott köteteket kérésre a megállóhelyekre szállítják.

A Csorba Győző Könyvtár első könyvtárbuszát 2010 decemberében adták át. Közép-Európa akkori legkorszerűbb, a fogyatékkal élők számára is használható speciális járműve Baranya öt kistérségének huszonhét települését járja. Egyszerre négyezer dokumentumot, főként könyvet és folyóiratot szállít, műholdas parabolaantennája és laptopjai pedig szélessávú internet-hozzáférést is biztosítanak a használóiknak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek