Újabb luxusvonat: vasárnap Velencébe indul a Balkan Odyssey

Vörös Attila   ·   2015.05.02. 18:45
bbaa-IMG_9824__150502

A tizenkét kocsis szerelvény vasárnap délelőtt 10.16 órakor indul a Nyugati pályaudvarról. Kelenföldig a 424,247-es gőzös, onnan Szabadbattyánig egy Szili, majd Csörgő továbbítja a vonatot a Balaton északi partján Keszthelyen át Ukkra. A 25-ös vonalon az őrihódosi határ felé ismét Szilire váltanak – a határátlépést Szlovénia felé éjfél körülre tervezik. A vonat célállomása Velence, de talán az izgalmasabb rész ezután következik, Budapestre az utasok a Zágráb–Szarajevó–Mostar–Belgrád–Szófia–Plovdiv–Veliko Tarnovo–Brassó–Segesvár–Kecskemét–Lajosmizse útvonalon térnek vissza.

Tisztaság van, cipőt le!<br>A képre kattintva galéria nyílik, amiben a vonatbelsőről is megnézhetnek képeket<br>(fotók: Vörös Attila)

Az utazást megelőző napon a Golden Eagle Danube Express (GEDE) és a MÁV-Nosztalgia bemutatta a luxusvonatot a sajtónak a Nyugati pályaudvaron. A média ki is próbálhatta az utazást, előbb a Nyugatiból a Vasúttörténeti Parkig, majd onnan a körvasúton át vissza a Nyugati pályaudvarig. Mondanunk sem kell, aki a balkáni élményre vágyott, hamar megtalálhatta a számítását: Rákosrendező, Rákos elágazás és Kőbánya felső környéke gazdag a lepusztult vidékekben.

Boldognak tűnt Mihály herceg a 424-es konyháján!

A bemutatón részt vett őfelsége Kent hercege, Mihály herceg; Schvéd Norbert, MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezető igazgatója; Theresa Bubbear, a Brit Nagykövetség ügyvivője; Tim Littler, a Golden Eagle Luxury Trains tulajdonosa és Howard Trinder, a Danube Express tulajdonosa. Mihály herceg igazi vasútbarát, Angliában gőzösre is van vizsgája, így a Nyugatitól a Füstiig némi segítséggel, de ő vezette a 424-es nagyvasat.

A körvasúton robog a 424-es Németh András felvételén

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek