Újabb parkolóhelyekért kell fizetni Szombathelyen

iho/közút   ·   2012.11.29. 09:18

Újabb területeket vonnak be a fizető parkolási rendszerbe Szombathelyen. Január 1-jétől fizetős lesz a vasútállomás és az MMIK környéke, az Éhen Gyula tér, a Szelestey és a Vasút utca is – írja a Vas Népe online.

A Szova Zrt., a szombathelyi fizető parkolási rendszer üzemeltetője javaslatai csütörtökön a közgyűlés elé kerülnek. Az előterjesztés egyik legfontosabb része a fizető parkolási övezet kiterjesztése.

A fizető parkolási övezet bővítésének egyik célterülete a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ környéke. Az Éhen Gyula teret,  a Vasút utcát, a Szelestey utcát (a Vörösmarty és az Éhen Gyula tér közötti részt), a Hollán Ernő utcát (a Kiskar és a Nagykar utca közötti részt), a  Sörház utcát, az Ady Endre teret és az MMIk belső parkolóját a várható kihasználtságuk és az elhelyezkedésük alapján a kettes díjzónába javasolja  besorolni az üzemeltető. Az így bevont parkolóhelyekkel a sárga díjzóna 280  személygépkocsi-parkolóval és nyolc mozgáskorlátozott-parkolóval bővülne. Ez az üzemeltető számítása szerint havi egy-másfél  millió forint többletbevételt eredményezhet az önkormányzat számára.

A Szova Zrt. 2013-tól a piros zóna díját 300-ról 320 forintra javasolja emelni. Tapasztalatuk alapján ebben a zónában az áremelést követően itt a legkisebb a forgalom csökkenése. A 20 forintos tarifaemelés 6,67 százaléknak felel meg és évi ötmillió forintos bevételnövekedést eredményezhet.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.