Újabb részt vásárolhat a rijekai kikötőből az OT Logistics

iho/hajózás   ·   2017.09.08. 15:39
400px_rijeka

Az OT Logistics 45,6 millió zlotyt, közel 33 milliárd forintot ajánlott fel az összesen 1,58 millió részvényért. Ha a rijekai kikötőt birtokló horvát privatizációs ügynökség CERP elfogadja az ajánlatot, a kikötőt üzemeltető cég már 32,56 százalékban lesz a lengyel vállalat tulajdona. Az OT Logistics még 2015 júliusában vásárolta fel a Port of Rijeka Authority részvényeinek 20,81 százalékát, ezzel a kikötő második legnagyobb tulajdonosává vált a horvát kormány után.

A lengyel cég a logisztikán és a szállítmányozáson kívül számos kikötőt üzemeltet Lengyelországban: Świnoujściében például száraz ömlesztett áruk kezelését és konténerrakodást végez, Gdyniában kombinált közúti-vízi szállítást (Ro-Ro) biztosít, a gdański kikötőben pedig jelenleg egy mélyvízi létesítményt épít mezőgazdasági ömlesztett áruk rakodására – írja a Harbours Review.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek