Újabb távolsági buszok érkezhetnek

iho/közút   ·   2018.03.01. 18:45
400px_man_lionscoach

Szinte még alig állt forgalomba a Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (röviden Volán Buszpark) előző, tavaly novemberben megjelent tenderével vásárolt harminc távolsági Volvo busz, a Volánbusz Zrt. és az ország hat közlekedési központjának (DAKK Zrt., DDKK Zrt., ÉMKK Zrt., ÉNYKK Zrt., KMKK Zrt., KNYKK Zrt.) járműbeszerzéseit intéző cég újabb, milliárdos értékű projektbe vágott bele. Jelen közbeszerzés harmincegy új, közösségi közlekedésre alkalmas, háromtengelyes, szóló, emelt komfortfokozatú, Tempo100-as, M3/III. kategóriájú autóbusz vásárlását célozza meg.

Harmincegy háromtengelyes távolsági busz beszerzésére írt ki tendert a Volán Buszpark. Szóba jöhet a Bohus Dávid felvételén látható MAN Lion's Coach, de a Volvo 9700-asa is

Az üzemeltetés gazdaságossága, a vállalati arculat egységesítése, továbbá a karbantartási és javítási feladatok egyszerűsítése érdekében a járműveknek egyforma típusúaknak kell lenni. A kocsikat zárt végű, hetvenkét hónapra szóló pénzügyi lízingszerződéssel tervezik finanszírozni, a kezdőrészlet a teljes ellenérték nettó tíz százaléka. A tenderre jelentkező pályázatok elbírálása során a legalacsonyabb ajánlott ár a legfontosabb, ötven százalékban fog számítani. A járműbeszállítók április 3-ig jelentkezhetnek a nyílt közbeszerzésre.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek