Újra főszerepben a szolnoki helikopterek

iho/repülés   ·   2012.11.12. 12:46

Újabb hollywoodi produkcióhoz érkeztek a szolnoki Helikopter Bázisra világhírű színészek. Az Ice Age második részének főszereplői közt ott láthatjuk a Gyűrűk Urából ismert, törpét alakító John Rhys-Davist, vagy a Lost egyik főszereplőjét, Jeff Faheyt is – adja hírül a Szolnok.hu.

Az Ice Age 2. részében egy egész hónapon át tartó földrengéssorozat-hullám vonul végig Európán, és a felgyülemlő vulkánitufa-mennyiség hatására megváltozik az éghajlat, kitör a következő jégkorszak. Az emberek persze menekülnek és az életüket mentik. John Rhys-Davis azt mondja: „Szeretem a science fictiont, ez egy nagyon jó történet, szeretem Magyarországot, és a film is újabb esélyt adott arra, hogy visszajöjjek ide, hogy viszontláthassam a srácokat.”

A 68 éves színész azt is elárulta, hogy ebben a filmben nem igazán használ kaszkadőrt, hiszen az akciójeleneteket ma már meghagyja inkább a fiataloknak.

Az utóbbi években egyre több film készül Magyarországon, legutóbb a szolnokiak segítségét a Bruce Willis-féle Die Hard 5-ik részénél kérték. Abban is és ebben a filmben is szerepelnek magyar színészek. Persze rájuk akadni nem egyszerű – mondja a film magyar producere. Szolnokon három napot forgat a stáb. A lezuhant helikopterből itt menekülnek ki a főhősök, de itt is szállnak fel. A pénteki forgatást követően indulnak Budapestre, ahol még 12 napig filmeznek.

Az Ice Age második részét az amerikai piacra kerülést követően jövőre láthatják a magyar nézők.

Kapcsolódó hírek