Újra jár Uzsgyi Esztergom felé

Vörös Attila   ·   2016.07.08. 06:50
14__P7071785

Kiesett egy (vagy két?) Desiro az esztergomi vonalról, de kivételesen nem műszaki nehézmény miatt. Ha igazak a hozzánk eljutott hírek, a közelgő vasutasnapi ünnepségek miatt marad távol a munkától a szerelvény. Sok ötletünk mondjuk nincs rá, hogy miért kellett már szerdától helyettesíteni a Desirót Uzsgyival, mindenesetre csütörtökön és pénteken egy Desiro-fordába állt be a 002-es és a 004-es Uzsgyi. Még szerencse, hogy a Start ennyire bővelkedik a modern járművekben. Szintén ez tette lehetővé, hogy az új matricákat kapó 004-es Traxxnak sem kellett dolgoznia egész héten – az átadása előtt több mint egy nappal már a Füstiben ácsorgott a huszonötös flotta kiváló tagja.

Dupla Uzsgyi robog Solymárnál Esztergom felé (Vörös Attila felvétele)

A Budapest–Esztergom vonalon a nyári menetrend indulása óta igazi nosztalgiaüzem indult el: egy klasszik Csörgős inga forgolódik a vonalon „rendes” Bhv-kocsikkal és igazi százas BDt vezérlőkocsival. A vonalon a felújítása óta szinte csak Desiro motorvonat járt eddig, a vasútbarátok számára jóval ingergazdagabb lett most a 2-es. Most már csak azt várjuk, mikor tűnik fel végre egy InterPici!

Az Uzsgyik ebben a fordában dolgoznak: 2059–2032–2015–2044–2095–2046–2083–2048 (tájékoztató jellegű adat, nem garantáljuk...).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek