Újra villamos Pécsett

iho   ·   2013.10.21. 06:30
00

Pécsi kocsi híján – azaz mégis maradt belőlük, de ez majd a fotógalériából kiderül – egy fölöslegessé vált budapesti járművet kapott Pécs városa, a száz éve megindult villamosközlekedés emlékére. Civil szervezetek kezdeményezésére a hosszas kálváriát járt, volt budapesti 1031-es kocsit állították ki ünnepélyes keretek közt a Ferencesek utcájában.

Érkezik a budapesti 1031-es Pécsre<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: facebook.com/pecsivillamos)

A villamost Csizi Péter, Pécs alpolgármestere és a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület képviselői adták át a közönségnek, a tervek szerint legalább fél évig a mostani helyén is marad. A villamos belsejét a civil szervezet újítja fel a korhű hangulatnak megfelelően, később kulturális programok helyszínéül is szolgál – írja a pecsma.hu.

Ünnepség után

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.