Újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán

MTI/iho   ·   2023.04.26. 18:00
MAHART_hajójárat

Május másodikától, keddtől péntekig a BKK havibérlet felmutatásával vagy az annál hosszabb érvényességű bérlettel díjmentesen is fel lehet szállni a hajóra. 

Kedden újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A hajók a Vigadó téri állomásról indulnak, megállnak az Akadémia kikötőnél, majd a Margit-sziget budai oldalánál elhaladva a Battyhány teret érintve mennek egészen a Nemzeti Színházig, ahol megfordulva visszatérnek a Vigadó térhez. A hajójárat keddtől vasárnapig, 11:00-tól 19:00-ig kétóránként indul. Az utolsó járat 20:15-re ér vissza a Vigadó térre.

Hétfőn a hajóközlekedés szünetel, de keddtől péntekig díjmentesen fel lehet szállni a járatra érvényes BKK havibérlettel, vagy annál hosszabb érvényességű bérlettel. A papír alapú Budapest-bérlettel, vagy akár a BudapestGO-ban megvásárolt digitális bérlettel is lehet hajózni. Mivel a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a társaság közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe.

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. Szombaton és vasárnap, illetve a Budapest-bérlettel nem rendelkező személyeknek a hajókra megváltható felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes. Kutyát és kerékpárt ezer forintért lehet szállítani. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.

A jelenlegi tarifák 2023. június 30-áig érvényesek.

További információk: bkk.hu/hajo.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek