Újraindulhat a Kolozsvár és Budapest közötti légi járat

iho/repülés   ·   2019.05.14. 14:55

David Ciceo a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér igazgatója szerint a Budapest és Kolozsvár közötti közvetlen légi összeköttetés mindkét város számára fontos lenne. A napokban találkozni fog Brüsszelben a budapesti repülőtér igazgatójával, akivel a járat beindításának konkrét vonatkozásairól tárgyalnak majd.

Kolozsvár és Budapest között már volt ideiglenesen közvetlen légi összeköttetés, miután a marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőteret bezárták a kifutópálya felújítása miatt.  A Wizz Air ezért átköltöztette Kolozsvárra a Marosvásárhely-Budapest járatát is. Tavaly júniusban azonban újból megnyílt a marosvásárhelyi légi kikötő, így a pesti járat ismét ott száll le.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Jönnek a cseh railjet-hasonmások

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.02.23. 12:00

Márciusban és áprilisban hazánk vasútvonalain tesztelik az új ötkocsis cseh szerelvényeket. Az utasok majd a Metropolitanokon próbálhatják ki ezeket, ha minden jól megy.