Ülőhelyfoglalás a Wizznél

iho   ·   2015.04.02. 12:30
cim2

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb légitársasága bejelentette, 2015 májusától bevezeti az ülőhelyfoglalást annak érdekében, hogy tovább fejlessze az utazási élményt és fokozza az utasok elégedettségét, fogalmaz a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye. Május 4-étől a kijelölt útvonalakon, 2015. május 19-étől pedig az összes Wizz útvonalon élvezhetik az utasok az automatikus, ingyenes ülőhelyfoglalást, amely április 8-ától a foglalási folyamat részévé válik.

A Wizz Air szomszédos ülőhelyeket fog kiosztani azoknak, akik közös foglalással, együtt utaznak, amennyiben erre van lehetőség. Az utasok megváltoztathatják az ingyenes ülőhelyfoglalásukat, és választhatnak egy másik ülőhelyet díj ellenében (a díjak 1 eurónál kezdődnek), ezt megtehetik a wizzair.com oldalon vagy a Wizz mobilapplikáció segítségével bármely időpontban, de legkésőbb 3 órával a járat indulása előtt. A keresettebb ülőhelyeket magasabb díjért lehet majd lefoglalni a rendelkezésre állás függvényében, a foglalások sorrendjében, ilyenek például az extra lábtérrel rendelkező és az első sorokban található ülőhelyek, amelyek lehetővé teszik, hogy az utas érkezés után gyorsabban elhagyhassa a gépet.

(fotó: BA)

A légitársaság május 4-étől a kijelölt útvonalakon vezeti be az ülőhelyfoglalást (Budapest–Barcelona, Katowice–London Luton, Bukarest–Dortmund), majd ezt követően május 19-től a Wizz Air mind a 360 útvonalán bevezetésre kerül, összesen harminchét ország száztíz repülőterét érintve.

Azon utasok számára, akik április 8. előtt foglalnak az érintett járatokra, az utasfelvétel során lesznek kiosztva az ülőhelyek, míg azok az utasok, akik WIZZ extra lábtér szolgáltatást tartalmazó, már meglévő foglalással rendelkeznek, további költség nélkül választhatják majd ki ülőhelyüket.

A Wizz Premium és Wizz Privilege Pass tagsággal rendelkező utasok ingyen választhatják majd bármely ülőhelyet, és a jövőben is élvezhetik majd az elsőbbségi beszállás előnyeit, amely lehetővé teszi, hogy elkerüljék a sorban állást. Április 8-ától a Wizz Air csökkenti az elsőbbségi beszállás szolgáltatás árát 2 euróra.

(fotó: Wizz Air)

Online díjak, amennyiben az utas meg kívánja változtatni az ingyenes ülőhelyfoglalását

Ülőhelyek az első sorokban

Elöl lévő ülőhelyek

Az utastér első részén lévő ülőhelyek

Ülőhelyek nagyobb lábtérrel

Az utastér hátsó részén lévő ülőhelyek

5 – 23 euró

3 - 17 euró

2 - 5 euró

5 - 23 euró

1 – 2,50 euró

A díjak a kereslet függvényében változnak.

Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója szerint a trendek azt mutatják, hogy a légitársaságok újra bevezetik az ülőhelyfoglalást. – Meggyőződésem, hogy ez jól tükrözi, mit értékelnek az utasok leginkább napjainkban: a megfizethető viteldíjakat és a kényelmes, gondtalan utazási élményt. Ötvenöt A320 típusú repülőgépünk mindegyikén száznyolcvan ülőhely található, novembertől pedig az új A321-es repülőgépen kétszázharminc ülőhelyet kínálunk majd. Az új ülőhelyfoglalás is része a 2015-re tervezett számos fejlesztésünknek, így a mostanit hamarosan további bejelentések követik – tette hozzá Abrán György.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek