Ünnepi buszterelés Győrben

iho   ·   2013.03.12. 08:15
A március 15-i rendezvények időtartamára a Szent István út Baross Gábor híd és Munkácsy Mihály utca közötti szakaszát teljes szélességében lezárják, ami jelentős mértékben érinti a helyi és helyközi autóbuszjáratok közlekedését, írja a Kisalföld Volán Zrt. honlapja.

10.30 és 11.30 óra között, továbbá 17.30 és 20.30 óra között az 1-es és a 85-ös úton közlekedő helyközi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek, és nem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, és nem érintik a Révai Miklós utca–Városháza–Aradi vértanúk útja, Megyeháza–Honvéd liget–Gárdonyi Géza utca megállóhelyeket.

Az 1, 6, 7, 11, 11B, 17A, 37 vonalak járatai Nádorváros és Marcalváros felől a Baross Gábor hídig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Szent István út–Teleki László utca–Bajcsy-Zsilinszky útAradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát, és megállnak a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő és a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyeken. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utcaÁrpád útTeleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögötti ideiglenes megállóhelyen.

A 2-es járatok Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. A Zöld utca felé a Bartók Béla útBuda utcaTihanyi Árpád útEszperantó útZrínyi utca útvonalon közlekednek. Nem érintik a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet, de fel- és leszállást biztosítanak a Buda utca és Nádor aluljáró megállóhelyeken.

Az 5-ös vonal járatai a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utcaTihanyi Árpád útEszperantó útBartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utcaNádor aluljáróBartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 14, 17, 17B vonalak járatai Gyárváros felől a Szent István út, Iparkamara megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Teleki László utcaBajcsy-Zsilinszky útAradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát, és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky úton. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utcaÁrpád útTeleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögötti ideiglenes megállóhelyen.

Az AUDI szerszámgyártól 18.10 órakor induló 12-es autóbuszjárat valamint a 18.04 órakor az Ipari Parktól induló 38-as járat a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkezik.

A 22, 22A, 22Y vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utcaBuda utcaTihanyi Árpád útEszperantó útBartók Béla út útvonalon közlekednek. Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a városközpont felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utcaNádor aluljáróBartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 8, 30, 30A, 31 járatok a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda érkeznek. Mindkét irányban a Baross Gábor hídon át közlekednek, így Gyárváros felé felszállási lehetőséget biztosítanaka Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyen, a Belváros felé pedig a Szent István út, Iparkamara (bútorbolt) megállóhelyet is érintik.

A terelés ideje alatt a Baross Gábor hídon át, a Belváros irányába közlekedő helyi autóbuszok kivétel nélkül megállnak a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyen.

A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Kapcsolódó hírek