Ünnepi vasúti változások

iho/vasút   ·   2012.03.12. 15:05

A március 15-i nemzeti ünnepre való tekintettel munkanap-áthelyezésre kerül sor, emiatt az utasforgalmi igények megfelelő kiszolgálása érdekében változik a vonatok közlekedési rendje.

Az ünnep ideje alatt március 14-én, szerdán pénteki, március 15-én, csütörtökön szombati, március 16-án, pénteken (pihenőnap) ünnepnapi, március 17-én, szombaton ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

Március 18-án, vasárnaptól már a megszokott, menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok.

A megváltozott munkarend miatt, március 24-én, szombaton munkanap lesz, így március 23-án, pénteken munkanapi (nem pénteki), március 24-én, szombaton (munkanap) pénteki menetrend lesz érvényben.

Március 25-én, vasárnap már a megszokott, vasárnapi menetrendnek megfelelően közlekednek a vonatok.

Záhonyba induló sebesvonat Vecsésnél <br>(fotó: Vörös Attila)

A munkanap-áthelyezés miatt módosított közlekedési rendet a közforgalmú menetrendkönyv és az ELVIRA internetes kereső is tartalmazza.

A nemzeti ünnep ideje alatt a várhatóan megnövekvő utasforgalmi igények kiszolgálása és a kényelmesebb utazás érdekében a MÁV-START Zrt. – az igényekhez és lehetőségekhez igazodva – a legnagyobb utasforgalmú vonalakon a szerelvényeket több járművel közlekedteti.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében javasolja a személyszállító vasúti társaság az utasainak, hogy a menetjegyüket váltsák meg elővételben, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás, továbbá az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét a www.mav-start.hu weboldalon keresztül.

A módosított közlekedési rendről érdemes tájékozódni a www.mav-start.hu honlapon, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek