Útfelújítás Köbányán

iho/közút   ·   2012.04.05. 17:13

Újabb útszakasz felújítását kezdi meg a BKK Közút. A kőbányai Gergely utca több mint egy kilométer hosszban újul meg a mintegy egy hónapig tartó munka során. Április 6-án, péntektől május 9-én, szerdáig kell forgalomkorlátozásokra számítani a környéken – adja hírül a BKK közleménye.

A munkák során az utcát a Martinovics tér és a Kada utca közötti 1133 méteres szakaszon újítjuk fel - folytatódik a közlemény – ennek során lokális pályaszerkezet cserére kerül sor, 5,5 cm-es marás és 8,5 cm-es vastagságú burkolatépítés történik két rétegben. A felújítás keretében az összes buszmegállót megerősítjük. A Martinovics téri gyalogátkelőhely felújítása is megtörténik és a teljes szakaszon sor kerül a szegélyek átépítésére. A Martinovics tér – Gergely utca csomópont megújítása is elkezdődik, a későbbiekben itt előreláthatólag középsziget kialakítására kerül sor.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2011-től a fővárosi útfelújításokat teljesen új megközelítésben hajtja végre: a kizárólag fenntartási jellegű, az évtizedek óta változatlan forgalmi rend megtartásával történő burkolatcsere helyett az útfelújítások előkészítése magában foglalja az aktuális műszaki állapot pontos feltárását, a forgalmi rend és forgalmi igények felülvizsgálatát is. Ennek jegyében a komplex szemléletű útfelújítással javulhatnak a kerékpáros közlekedés feltételei, kielégíthetőek a gyalogosok megváltozott igényei, javulhat a forgalombiztonság, megtörténhet a jelzőlámpák szükséges áthangolása, a buszmegállók alkalmassá tehetők modern, alacsonypadlós járművek fogadására, és megtörténhet a tömegközlekedési járműveket előnyben részesítése is.

Azokon a szakaszokon, ahol erre műszaki lehetőség nyílik, új kerékpáros nyomok felfestésével és csomóponti kerékpárosfelállóhelyek kialakításával segíthető a környezetbarát közlekedés. A BKK a 2012. évi útfelújításokat is ebben a komplex szemléletben valósítja meg – hangzik a közlemény, ami azzal zárul, hogy a BKK célja, hogy a munkák minél kisebb mértékben zavarják a forgalmat, és a központ a munkavégzés miatti forgalomkorlátozások miatt az erre közlekedők türelmét és megértését kéri és köszöni.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.