Útfelújítás miatt korlátozzák a forgalmat a Szépvölgyi úton

iho/közút   ·   2017.06.23. 11:04

2017. június 25-e, vasárnaptól július 3-a, hétfő hajnalig a Szépvölgyi út Árpád fejedelem útja és Bécsi út közötti részén zajló útfelújításához kapcsolódóan lezárják a közúti forgalom elől a Lajos utca és az Árpád fejedelem útja közötti szakaszt. A lezárás idején a Lajos utca az Árpád fejedelem útja felől a Nagyszombat utcán keresztül lesz megközelíthető. A forgalomkorlátozás miatt Hűvösvölgy felé a lezárt útszakaszt elkerülve közlekedik a 29-es autóbusz. A teljes útburkolat-felújítást a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapest Közút Zrt. végzi – jelenti a BKK.

Június 30-a, péntek estétől július 3-a hajnalig a Lajos utca és a Bécsi út közötti szakaszt is lezárják a Szépvölgyi úton. Kerülőútként a Szépvölgyi út felől a Szépvölgyi út–Bécsi út útvonal ajánlott: a Bécsi úti csomópontban ideiglenesen lehetőség lesz a Szépvölgyi útról történő balra kanyarodásra. Alternatívaként az Ürömi utca–Cserfa utca–Lajos utca út útvonal is használható. A Cserfa utca–Lajos utca kereszteződésben a Cserfa utcából való balra kanyarodás segítésére a Lajos utcában ideiglenesen önálló kanyarodósávot alakítanak ki. A Lajos utca felől a Szépvölgyi út a Sajka utca–Bécsi út–Cserfa utca–Ürömi utca–Szépvölgyi út útvonalon, vagy a Zsigmond tér–Ürömi utca–Szépvölgyi út útvonalon keresztül lesz elérhető. A Szépvölgyi út Kolosy tér feletti része a Bécsi út külső szakasza felől elérhető lesz, mivel a Bécsi útról a Szépvölgyi útra történő jobbra kanyarodást ideiglenesen engedélyezik.

A hétvégén a Szépvölgyi út Lajos utcai kereszteződésének felújítását is elvégzik, ezért a Lajos utca ideiglenesen irányonként egy-egy sávon lesz csak járható. A közúti torlódások elkerülése érdekében aki teheti, annak érdemes más útvonalat választania úti célja elérésére.

A Hűvösvölgy felé tartó 29-es busz június 25-én, vasárnap az első járatindulástól július 2-án, vasárnap az utolsóig a lezárt útszakaszt elkerülve, az Árpád fejedelem útja–Lajos utca–Zsigmond tér–Ürömi utca–Szépvölgyi út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Kolosy tér és az Ürömi utca megállót. A 29-es buszra a Kolosy tér megálló helyett a Szépvölgyi út H megállóban, a módosított útvonalon pedig az ideiglenes Ürömi utca megállóhelyen, a Szépvölgyi úti kereszteződése előtt körülbelül harminc méterrel lehet felszállni. A Szentlélek tér H felé közlekedő buszok útvonala július 1-jéig nem változik. Július 1-jén és 2-án elkerülik a Lajos utca és a Bécsi út közötti lezárt szakaszt, azonban minden menetrendszerinti megállóhelyüket érintik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek