Útlezárások Baranyában

MTI   ·   2011.08.04. 18:13

A Vókány felé vezető 5711-es számú útszakaszt teljes szélességében lezárták, mert a siklósi szőlőhegyről nagy mennyiségű hordalékot mosott az eső az úttestre. A megyei rendőr-főkapitányság később azt közölte: az 5701-es út Pócsa község belterületén található szakaszát is lezárták. Az útlezárásokat késő délutánra feloldották.

A MÁV kommunikációs igazgatósága csütörtök délután arról tájékoztatott, hogy a Mohács–Villány vasútvonalon a heves esőzést követően két szakaszon vízátfolyást észleltek, ezért a két állomás között autóbuszok szállítják az utasokat. A szakemberek dolgoznak a pálya megtisztításán és helyreállításán.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pécsi ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy sok riasztást kaptak a siklósi térségből, elsősorban vízszivattyúzáshoz kértek tőlük segítséget. A siklósiakon kívül a térségben dolgoznak a pécsi és a mohácsi tűzoltók, valamint a katasztrófavédelem munkatársai is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtök délután narancssárga riasztást adott ki a Dél-Dunántúlra a nagy mennyiségű csapadék miatt. Somogy és Baranya megyében helyenként 50 milliméternél is több csapadék eshet az intenzív záporokból és zivatarokból, de a Dunántúl északi megyéiben is 20-40 milliméter eső hullhat.

Győrben a nagy mennyiségű csapadék miatt két utcát le kellett zárni csütörtökön, a legmélyebben fekvő házból két embert kimenekítettek a tűzoltók. A nagy esőzés Kapuvár térségében is gondokat okozott, a városi kórház kazánházába betört a víz. Győrszemere–Nagyszentpálon árkok teltek meg vízzel, veszélyeztetve több ingatlant.

Kapcsolódó hírek