Üzemanyagcellás emeletesbusz-flotta Aberdeenben

Kiss Bertalan   ·   2021.02.19. 11:50
00_emeletes_uzemanyagcellas_busz_aberdeen

Összesen tizenöt, hatvan ülőhelyes Wrightbus állt forgalomba a skóciai városban, a First busztársaságnál.

Bár már korábban is futottak üzemanyagcellás egyszintesek és emeletesek az Egyesült Királyságban, de azok csak néhány darabos beszerzések voltak, ez az volt első ilyen méretű, egységes flottaátadás. Így London, Liverpool és Birmingham után most Aberdeen is csatlakozott az üzemanyagcellás buszok üzemeltetőihez – most már százharminckilenc ilyen busz közlekedik a szigetországban.

A töltőállomást még 2015-ben átadták egy 19 millió fontos (785 millió 313 ezer 327 forintos) közlekedés-fejlesztés keretében, míg a mostani 8 millió 300 ezer fontos buszbeszerzést Aberdeen városa, a Skót Parlament és az EU is támogatta.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.