Változatlan áron a vonatjegy és az útdíj

MTI/iho   ·   2013.12.03. 13:52

A nagy vihart kavart gyorspótjegy-vicinálisjegy differenciálás bevezetését követően 2014-re nem tervezik a vasúti jegyek árainak emelését – hivatkozik az MTI a Napi Gazdaság nyomtatott kiadására. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közölte, hogy a közlekedési társaságok hatékonyságának növelésével, a szervezeti struktúrák egyszerűsítésével, a vezetői létszámok csökkentésével kívánják lefaragni a személyszállítás költségeit, ezért áremelésekre nem lesz szükség.

Az e-útdíj tarifái is változatlanok maradnak január 1-jétől: az egyre hatékonyabb rendszer és az abból befolyó bevétel teszi szükségtelenné a módosítást.

Budapesten viszont év elejétől csökkennek a BKK bérleteinek árai, miután a Fővárosi Közgyűlés egyhangúan szavazott az árakról. A 30 napos bérlet ára így például újra 10 000 forintnál alacsonyabb lesz.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek