Változatok egy témára

MTI   ·   2013.07.31. 17:46

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tervezete szerint a 16-os vonalán több buszt közlekedtetnének a csúcsidőszakban és este, a 16A járat üzemideje csökkenne és azonos követési idővel járna, mint a 16-os. A 116-os vonal menetrendjét nem változtatnák meg. A vár éjszakai kiszolgálására viszont új járatot indítanának 916-os jelzéssel az Astoria és a Széll Kálmán tér között éjjel egy óráig.

Az elképzelések szerint a 916-os a Széll Kálmán tér és a Széchényi István tér között a jelenlegi 16-os járattal azonos útvonalon közlekedne, onnan a József Attila utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Deák Ferenc tér, Károly körút, Dohány utca, Síp utca, Rákóczi út útvonalon érné el az Astoriát.

Ezek mellett szezonális menetrendet is bevezetne a BKK, iskolaszünetben munkanapokon reggel kettő helyett három percenként közlekednének a buszok, napközben viszont nem változna a járatsűrűség. A karácsony és szilveszter közötti év végi munkanapokon a reggeli órákban a 16A járat nem közlekedne, a 16-os és a 116-os autóbuszok az iskolaszüneti követési renddel közlekednének. Bevezetné a nyári és a téli menetrendet is, egymástól eltérő követési időkkel.

A BKK szeptember elsejétől vezetné be a változásokat. Az utazók véleményét a központ augusztus 13-ig várja a honlapján.

Korábban megírtuk, hogy augusztus 5-én 8 órától várhatóan három hónapra a Budai Várban, a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjeként a BKK elvégzi a Tárnok utca és a Dísz tér útfelújítási munkálatait, ami miatt módosul a 16-os, a 16A és a 116-os buszok útvonala és az autósok is más útvonalon közlekedhetnek.

Kapcsolódó hírek