Városnéző étterembusz járja Párizst

MTI/iho   ·   2015.02.13. 08:45
bustronome0

A Párizs utcáin közlekedő, feketére festetett, üvegtetős kétszintes busz belülről egy elegáns éttermi tetőteraszra emlékeztet, ahonnan minden irányba csodálatos kilátás nyílik a városra. A Bustronome-ban Vincent Thiessé séfnek köszönhetően a francia konyha különlegességeit kóstolhatják meg a vendégek.

A havonta változó menüt a szakács az óránként 15 kilométer per órás sebességgel haladó busz városnézési körülményeihez igazította. Az étlapon az évszakoknak megfelelő legkiválóbb francia termékekből összeállított tálak szerepelnek, a két óráig tartó ebédre négy fogást, a két és fél órás esti városnézésre pedig hatfogásos pezsgős vacsorát kínál a Bustronome. A menüárak 65 és 125 euró között mozognak – a menühöz rendelhető italoktól függően.

A képre kattintva galéria nyílik

A Diadalívtől induló busz felső szintjén helyet foglaló vendégek szemei előtt az ebéd vagy a vacsora elfogyasztása közben Párizs leghíresebb nevezetességei tűnnek fel az Eiffel toronytól az Operán, a Louvre-on vagy a Notre Dame-on át a Grand Palais kiállítócsarnokig. A guruló étteremben a felső szinten két- és négyfős asztaloknál 38 teríték várja a vendégeket, az alsó szinten találhatók a kiszolgálóhelyiségek: a konyha, a ruhatár, a mosdó és a vezetői fülke.

A Bustronome két tulajdonosa, Jean-Christophe Fournier és Bertrand Mathieu pénzügyi szakember a Société Générale bankban ismerkedett meg egymással. A frissen készített ételeket kínáló, egyre népszerűbb kamionéttermek (food truck) láttán másfél évvel ezelőtt merült fel bennük egy olyan városnéző buszétterem ötlete, amely minőségi gasztronómiát kínál. A megvalósításhoz fizetés nélküli szabadságot vettek ki, és a Spanyolországban vásárolt kétszintes buszt a dél-franciaországi Toulouse-ban fél év alatt alakíttatták luxusétteremmé.

Az október óta nyitva tartó guruló étterem vendégei nyolcvan százalékban párizsiak.

– Ha a helyieket sikerül meggyőznünk, akkor szinte biztos, hogy a francia és a külföldi turistáknak is tetszeni fog az ötlet – mondta Jean-Christophe Fournier. A Bustronome hétfőn, kedden és szerdán üzleti ebédekre és vacsorákra vállalati csoportokat fogad, a hét többi napján van lehetőség egyéni foglalásokra, kizárólag a honlapjukon.

A tulajdonosok azt remélik, még idén két másik buszt is elindíthatnak Párizsban, a következő években pedig többek között Londont, Rómát, New Yorkot és Dubajt is meg akarják hódítani a városnéző étterembusszal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek