Varsó: kell még hetven harci helikopter!

MTI/iho   ·   2014.02.27. 17:51

A szállítót nem versenytárgyalás, hanem „az ország biztonsága és védelme szempontjából alapvető fontosságú feladatokra” előírt különleges procedúra keretében választják ki – közölte Czeslaw Mroczek, a nemzetvédelmi miniszter fegyverzetek korszerűsítéséért felelős helyettese.

A tárca március végéig folytat technikai jellegű tárgyalásokat a potenciális szállítókkal. Ezek: az olasz–brit AugustaWestland, az Airbus Helicopters európai konzorcium és az amerikai Sikorsky Aircraft – jelentette a Rzeczpospolita című lengyel lap.

A minisztérium úgy tervezi, hogy a kiegészítő tárgyalások, elemzések és az ajánlatok kiértékelése legkorábban ősszel fejeződik be. A szerződés aláírását a 2014-es és 2015-ös év fordulójára tervezik.

Még az idén megkezdik versenytárgyalás megszervezését közepes hatótávolságú légvédelmi rakéták vásárlására, döntést hoznak arról, hogy milyen módon bonyolítsák le három új tengeralattjáró beszerzését, és előkészítik mintegy kilencven pilóta nélküli repülőgép (drón) megvásárlását is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek