Vasárnap a Keletiben lesz a CEE vonata: Aradról jön, Kassára indul tovább

iho/vasút   ·   2021.09.17. 19:50
cee1

A MÁV-Start is benne van a szerelvényben egy CAF-kocsival, amiben vándorkiállítás látható.

A vasút 2021-es európai évének alkalmából üzembe állított különleges járat, a „Connecting Europe Express” szeptember 2-án indult Lisszabonból, öthetes útja során több mint száz városban áll meg, végül október 7-én érkezik meg Párizsba. A vonat egy vasúti kocsiját – az 1995-ben készült CAF poggyászkocsit, amely vándorkiállításnak ad otthont – a MÁV-Start biztosítja. A Connecting Europe Express szeptember 19-én délelőtt érkezik a budapesti Keleti pályaudvarra Arad felől, ahonnan még aznap délután tovább indul Kassára.

A vonat most egy kicsit visszatér, hiszen a Hegyeshalom–Sopron–Zalaszentiván–Nagykanizsa–Gyékényes útvonalon már átszelte Nyugat-Magyarországot szeptember 11-én.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.