Vasárnap megnyílik az új Baross téri troliterminál

iho   ·   2014.03.21. 15:14

A Keleti pályaudvar körül ésszerűsítik az autóbuszok és a trolik közlekedésének rendjét. Vasárnaptól az új, Kerepesi úti trolibusz-végállomásra érkezik, és onnan is indul a 73-as és a 76-os járat, ezáltal gyorsabb, egyszerűbb átszállási lehetőséget biztosítanak mind buszokra, mind az M2-es, mind a rövidesen induló M4-es metróra. Végleges helyére, a Baross téren a Bethlen Gábor utca torkolatához kerül a téren áthaladó buszok Keleti pályaudvar metrómegállója is.

Változások lesznek a 73-as és 76-os trolibusz útvonalán és menetrendjében. A két trolibusz végállomása a Kerepesi úti oldalon épülő új végállomásra kerül, amelyet a trolik a Dohány utca–Rottenbiller utca–Baross tér–Kerepesi út útvonalon közelítenek meg. Az Arany János utcai metróállomás, illetve a Jászai Mari tér felé a trolik a Kerepesi út–Baross tér–Rottenbiller utca–Wesselényi utca irányába haladva érik el korábbi útvonalukat. A 73-as és a 76-os troli új útvonalán új megállókban lehet a trolikra fel, illetve azokról leszállni.

Megállóhelyek, átszállási kapcsolatok a Keleti pályaudvarnál (térkép: BKK)

Szintén vasárnaptól a 79-es trolibusz útvonala a Keleti pályaudvari metróállomás környékén módosul: az eldugott Garay utcai végállomás helyett a járat végállomása Baross térre kerül. A járat az Alpár utca–Garay utca–Hernád utca–Thököly út útvonalon éri el a többi járathoz közelebb lévő  új végállomását, a Thököly út Nefelejcs utca torkolatába helyezett megállót, ahonnan a troli a Baross tér–Rottenbiller utca–István utca útvonalon indul vissza a Dózsa György út felé.

További részletek a BKK honlapján olvashatók.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek