Vasút helyett busz Hevesben

iho/vasút   ·   2012.04.17. 17:56

Szilvásváradra Egerből hét helyett naponta három vonat indul. Hétvégén egy járatpár közlekedik – olvasható a heol.hu Heves megyei online portálon. Bár levélben kereste meg Völner Pál államtitkárt és a MÁV vezetését Szaniszló László szilvásváradi polgármester a járatok elvétele előtt, választ nem kapott. Úgy véli, a hétvégi napi egy járat biztosan nem szolgálja az idegenforgalom igényeit, hiszen reggel Egerből indul vonat, Szilvásváradról nem. Akik onnan mennének egri városnézésre, ezt nem tehetik. Reméli, a döntésen még mindig lehet változtatni, és legalább a nyáron élhetőbb lesz az Eger-Szilvásvárad közötti vonatközlekedés. Félő, hogy különben beigazolódik a félelme: tovább csökken az utasszám, ami a vonal bezárását is jelenthet.

Az autóbusz-közlekedés lehet a szilvásváradiak alternatívája, hiszen hétköznapokon csupán három vonat közlekedik a vonalon. – Annak érdekében, hogy ez ne okozzon fennakadást a munkába, az iskolába járóknak, elsősorban a délutáni járatok számát növeltük meg – tájékoztatott Pintér Lajos, az Agria Volán Zrt. személyszállítási üzletág-igazgatója. Hozzátette: a vasúti menetrend változásától függetlenül javították a környékbeliek közvetlen Budapestre jutási esélyeit egy járatpárral.

Kiskörén a vonatok járatritkítása a hajnali indulásokat érintette. A fél négykor és fél 6-kor induló személyszállító vonatok kiesése elsősorban a tanulóknak és a munkahelyekre igyekvőknek rossz hír, mivel a fél 8-kor és fél 10-kor induló szerelvényekkel sem az iskola-, sem a munkakezdés nem érhető el. Kisköre polgármestere, Magyar Csilla úgy véli: a Kunhegyesre és a Hevesre járó diákok és dolgozók problémája a járatritkítás. A vonatokat ezentúl buszokkal kell kiváltani.

Kapcsolódó hírek