Vecsésen építtet logisztikai létesítményt a német Geis Group

MTI/iho   ·   2021.08.05. 15:10
00_geis_group_vecses

A CTPark Vecsés ipari parkban.

A Geis Group magyarországi vállalata, a Geis Logistics Hungary Kft. majdnem 16 ezer négyzetméteres létesítményt fog bérelni. Az új épületben a Knorr-Bremse vasúti és haszongépjárműveihez készült fékrendszereket tárolják majd. A megrendelő a stratégiai elhelyezkedés és az ingatlanfejlesztő cég rugalmassága miatt döntött a vecsési logisztikai park mellett. A CTP olyan funkciókat alakít ki a létesítményben, amelyek a Geis Group tárolási igényeihez alkalmazkodnak.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény Közép- és Kelet-Európa legnagyobb ipariingatlan-fejlesztőjeként ír a hollandiai központú CTP-ről, amely több mint 6,3 millió négyzetméternyi logisztikai ingatlannal van jelen a térség kilenc országában. Az 1998-ban létrejött ingatlanfejlesztő 2015-ben jelent meg Magyarországon, és idén márciusban jelentette be a 80 ezer négyzetméteres logisztikai park létrehozását Vecsésen. A 60 millió eurósra tervezett beruházás első szakasza az év elején kezdődött.

A vállalatcsoport belföldi cége, a CTP Management Hungary 2019-ben 14 milliárd forint, 2020-ban 20,9 milliárd forint nettó árbevétellel zárt. A tavaly előtti 1,18 milliárd forintos veszteségük egy éve 410 millió forintra csökkent.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek