Véget ért a Lufthansa sztrájkja

iho   ·   2013.03.21. 20:21

A ma hajnalban kezdett sztrájk miatt a járatok közel 40 százaléka nem szállt föl – írja a Napi Gazdaság online kiadása. Nem indult ma a társaság négy Budapestről induló és négy érkező gépe sem. A munkabeszüntetés szinte az összes belföldi és európai járatot érintette, emiatt a Lufthansa utasai egész nap számíthatnak még késésekre.

Frank Bsirske, a sztrájkot szervező ver.di szakszervezet vezetője, további megmozdulásokat helyezett kilátásba, ha a Lufthansa nem változtat a dolgozók követeléseit elutasító álláspontján a bértárgyalások következő, pénteki napján – írja a napi.hu. A ver.di összesen 33 ezer dolgozónak szeretne kiharcolni 5,2 százalékos fizetésemelést a földi kiszolgáló személyzet, valamint a kabinszemélyzet számára. A munkaadó szerint a leépítések elkerülése érdekében két évre be kell fagyasztani a béreket és egy órával nyújtani kell a heti munkaidőt.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.