Kellett, mint tanyára a villany: 24 órás jegy a Magas-Tátrában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.10.17. 13:15
kiskep_02

A szlovákiai személyszállító vasúttársaság (ZSSK) felhívja a Magas-Tátrába utazók figyelmét arra, hogy 2013. október 15-étől néhány változtatást vezettek be a Tátravasút (TEŽ) és a Fogaskerekű Vasút (OŽ) jegyrendszerében. Bővül a portfólió, az eddig csak konkrét napra vásárolt teljes hálózati napijegyet már több nappal előre is meg lehet váltani, hiszen a jegyen nem lesz dátum. Akkortól érvényes, amikor az első utazás alkalmával megjelölik, onnantól 24 órán át lehet vele utazni. Azaz ha az utas mondjuk október 18-án 11 órakor száll fel a vonatra, akkor a napijegye október 19-én 10:59 percig lesz érvényes.

Poprád látképe a vonatból<br>(fotó: a szerző)

Ezt a jegyet a vonaton is meg lehet vásárolni a mozdonyvezetőtől. Teljes ára 4 euró, 50 százalékos mérsékletű változata 2 euróba kerül. A többi jegyfajták is maradnak, tehát továbbra is kaphatók az egy utazásra kiadott menetjegyek, vagy a többnapos (3, 7 vagy 30 napos) bérletek. A jegyeket a kijelölt pontokon, valamint jegyautomatákban is meg lehet venni.

A Magas-Tátra környéki vasúthálózat és a jegyárak<br>(forrás: ZSSK)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek