Végre tavasz! Szezonnyitás Budaörsön

Széchey Márton   ·   2012.03.05. 18:00
cim

Bár személyes okokból, úgymint téli sportok, nem bántam volna, ha marad a zimankó még egy kicsit, az első tavaszi hétvége megérkezett! Annak idején az évnek ebben a szakaszában lehetett abbahagyni a társadalmi munkában végzett szegélyjel-kapálást a vitorlázó-repülőtéren és újra ráülni a kötélhúzó MTZ traktorra, hogy végre nekirugaszkodhassunk az első csörléseknek a tömpe formájú és citromsárgára festett, de számunkra a világot jelentő Góbékkal...

Idén kivételesen az időjárás belekukkantott a naptárba, mert kristálytiszta éggel, enyhe észak-nyugati széllel és 10 fok feletti hőmérséklettel, igazi "nagy CAVOK" fogadott bennünket a március Budaörsön. A dolog úgy kezdődött, hogy Somogyi-Tóth Dániellel szerettünk volna összefutni. Erre utoljára ugyanis a filmmel is megörökített stuttgarti utunkkor volt mód. Az közös idő eltöltésére pedig egyikünk sem tudott jobbat elképzelni, mint egy kis repülést. Ezen elhatározásunkat csak tovább erősítette, hogy a Centroplane Kft, élén Pergel Laci barátunkkal nagyon szívélyesen invitált, sőt a hétvégi időpont ellenére szabad repcsit is feltudott ajánlani, igaz csak egy rövidke órára.

A teljes flottára szükség volt – klikkeljen a képre és nézze meg tavaszi galériánkat!<br>(fotók: Széchey Márton)

Az utóbbi időben – igen szerencsés módon – a hivatásszerű repülés teljesen kitölti az időmet, ezért a kisgépes világból minden igyekezetem ellenére kimaradoztam. Dani pedig folyamatos és egyre intenzívebb művészeti elfoglaltságai miatt járt réges-régen repülőtér közelében. Így aztán egy jó kis útvonal repülés helyett, mondjuk a szépséges Mátrába, a jó öreg iskolakörözéssel "ütöttük" el az időt. Estig, sőt talán azután is gyártottuk volna az egyre élvezetesebb 27-es, bal köröket, de jött a következő repülni vágyó bérlő a repülőgépre... Ilyen ez egy jól szervezett üzemnél!

Örömmel vettük észre azt is, hogy jó hangulatunk nem volt teljesen egyedi! Laci megerősítette, hogy az Iskolának a horrorisztikus repülőbenzin árak ellenére is sok a PPL-es növendéke, valamint egyre másra futottak be ismerős arcok, hogy különféle célból és eszközökkel, de szintén repüléssel köszöntsék a tavaszt!

Kapcsolódó hírek