Verte és rúgta a buszt, a buszsofőrt

iho   ·   2013.02.15. 13:48

Rátámadt a buszsofőrre, majd mérgét a buszon vezette le egy 25 éves öregcsertői férfi. Az Alsómégyről Kalocsára tartó hajnali járaton a férfi – a rendőrség megfogalmazása szerint – kihívóan közösségellenesen viselkedett. A Bács-Kiskun online információi szerint a férfi – hajnali 5 órakor – már nagyon részeg volt, előbb az utasokat kezdte el inzultálni, majd amikor ők nemtetszésüket fejezték ki, a sofőr megkérte, hogy azonnal szálljon le a buszról. Egy informátor szerint a férfivel utazott a barátnője is, így úgy érezhette, hogy a buszsofőr a kérésével megsértette őt férfiasságában, ezért éktelen haragra gerjedt.

A felbőszült utas először a busz sofőrjét kezdte el szidni és támadólag lépett fel vele szemben. A férfit végül sikerült leszállítani a buszról Homokmégy határában, de távozása közben még megrugdosta a busz oldalát, majd akkorát ütött a harmonikaajtóba, hogy annak ablaka tokostól kiszakadt a helyéről. Nem tűrhette ezt a buszsofőr, aki a férfi után ment és próbálta a vandálkodást megakadályozni.

A garázda férfi ezt ismét nem vette jó néven, rátámadt a buszsofőrre, lábon rúgta, majd többször megpróbálta megütni, lefejelni a sofőrt. A dulakodás közben mindketten a földre kerültek, de az utas nem akart lehiggadni. Amikor a 25 éves férfinak sikerült felállnia, ököllel többször beleütött a busz vezetőoldali szélvédőjébe, ami megrepedt.

A rendőrök a 25 éves öregcsertői férfit elfogták, őrizetbe vették. A buszsofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó hírek