Veszélyes árut szállító kamion balesete

MTI   ·   2013.04.23. 08:24
Árokba csapódott egy veszélyes anyagot szállító lengyel kamion kedd hajnalban a 49-es főúton Győrtelek belterületén, a baleset miatt az útszakaszt teljesen lezárták, húsz embert kiköltöztettek az otthonából.

Berki Bianka elmondta: a tartálykocsi eddig ismeretlen okból hajtott az árokba a Kossuth utcában, a kamion sofőrje megsérült. A baleset helyszínének százméteres körzetében hét lakóház húsz lakójának kellett elhagynia ideiglenesen az otthonát.

Takács Judit, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a kamion 23 ezer kilogramm, kozmetikai szerekhez használt vegyi anyagot szállított, a folyékony szer jelenleg is szivárog a tartályból. A helyszínre a mátészalkai tűzoltóság egységei mellett a katasztrófavédelmi mobil labor szakembereit is riasztották, akik megpróbálják felfogni a megsérült tartályból szivárgó veszélyes anyagot, majd átfejtik egy másik tartályautóba.

A kiköltöztetett lakók egy részét a polgármesteri hivatalban helyezték el, a többiek rokonoknál találtak szállást - tette hozzá a hadnagy. A rendőrség az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta. A terelés megoldott, a forgalom rendőri irányítás mellett azonban lassan halad.

Kapcsolódó hírek