Vezetékszakadás Budapesten

iho/vasút   ·   2011.07.10. 16:00

Budapesten a Városligeti elágazás és a Nyugati pályaudvar közötti, holnap estig tartó vágányzár miatt csak egyvágányú közlekedés folyik. A másik vágányon pedig szedőtörés miatt következett be felsővezeték-szakadás. A tettes a Kócsag InterCity volt, amely hosszú, Keleti pályaudvarig tartó útjának elején balesetezett.
Nyugati pályaudvar és Kőbánya-teher között jelenleg áll a forgalom. A monori személyvonatokat lemondták, őket a szolnoki zónázók pótolják, a pluszmegállások miatt egyre növekvő késéssel. Az InterCity vonatok elvileg pluszmegállás nélkül közlekednek mind Nyíregyháza, mind Szeged felé. A lajosmizsei személyvonatok pedig csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, és onnan indulnak vissza. A helyzetet rosszabbítja, hogy a metró sem közlekedik a végállomásáig: a Köki Terminál építése miatt a Határ útnál buszra kell szállni.
A vonatok késése akár a 120 percet is elérheti. A felsővezeték-javítás elkészültét 16 órára ígéri a MÁV, de a felbolydult szerelvényforduló és menetrend a mai napon már valószínűleg nem áll helyre.
Már tegnap sem sikerült a menetzrend tartása, hiszen az akkor is hatályos vágányzár mellett az üzemben lévő egy vágányon nem lehetett menetirányt fordítani, tehát az egyik irányban folyhatott a közlekedés teljes sebességgel, míg a másik irányba csak hívójelzéssel, és írásbeli rendelkezéssel.

Kapcsolódó hírek