Vezető nélküli autóbuszt tesztelnek Málagában

iho   ·   2021.02.27. 18:20
00_malaga_onvezeto_busz

Ingyen lehet rajta utazni a próbaüzem alatt.

A próbaüzemet végig sofőr felügyeli, aki azonban nem ér a volánhoz, sem a pedálokhoz az út során. A március 13-áig tartó projektben heti öt napon, hat órán át ingyenesen próbálhatják ki a helyiek a hetven ember szállítására alkalmas, tizenkét méter hosszú elektromos járművet, amely 18 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedik a városban.

A málagai önkormányzat és az Avanza busztársaság közös projektje kilencmillió eurós finanszírozással valósult meg. Az AutoMost nevet viselő kezdeményezés kutatási és tanulmányozási fázisban van, a jármű tartós fogalomba állítása egyelőre nincs napirenden.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Itt a Credobus Econell 18 Next!

iho/közút   ·   2021.10.15. 09:00

A tervek szerint tíz éven belül magas technológiai színvonalú, a környezetet kisebb mértékben terhelő, hazai gyártású autóbuszokra cserélik a magyarországi autóbusz-állományt – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Budapesten, a Credobus Econell 18 Next hazai fejlesztésű csuklós autóbusz bemutatóján.