Vezető nélküli metrók Kuala Lumpurnak

iho/vasút   ·   2012.10.19. 14:53

A Siemens új szerelvényei a 2016 decemberében megnyíló új, SBK-vonalon járnak majd. A megrendelő cég fogja össze Kuala Lumpur metróhálózatát tulajdonosként és üzemeltetőként egyaránt. 2020-ig 100 kilométernyi új metróvonalnak kell megépülnie, az SBK-vonal a maga 51 kilométeres vonalhosszával és 31 állomásával a terv első, és legnagyobb részét valósítja meg.

A Malaysiába szállítandó új járművek az InnoTrans 2012 szakvásáron bemutatott Inspiro platformon alapulnak (ebből a típusból Varsó is rendelt 35 szerelvényt). A Kuala Lumpurba kerülő 58 négyrészes metró hajtásrendszere és forgóvázai Németországban és Ausztriában készülnek, a készre gyártásban egy helyi vállalat segédkezik.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.