Visszaemelték a Train Hungary bakdöntő mozdonyát

Vörös Attila   ·   2019.07.13. 13:50
49erdthaseajaj

Szombat délelőtt visszaemelték Érden a Train Hungary csaknem egy hete bakot döntött Asea mozdonyát. A baleseti helyreállítást péntek éjszaka kezdték meg az állomási felsővezeték-hálózat és a biztosító berendezés visszabontásával. Erre azért volt szükség, hogy a baleseti daru kellőképpen elférjen. Éjfél körül meg is érkezett Székesfehérvárról az MD 1252-es daru és segélyszerelvénye, két Szergej hozta (a 265-ös és a 145-ös) a Börgönd–Sárbogárd–Pusztaszabolcs–Érd útvonalon. A két Szergej a mozdony sínre húzásában is közre működött később.

A daru emel a Szergejek húznak (képek: Vörös Attila)

A daruzást szombat reggel készítették elő, az emelés időszakára a vasútállomás melletti forgalmas Velencei utat is lezárták. Az autóforgalom normalizálódása jelezte dél körül, hogy kész az emelés, az Asea már nem a sárban, hanem nagyjából a csonkavágány ép részén volt. Az első emelés során csak az egyik forgóváza került sínre, később a másikat is a helyére tették. Információink szerint már úton van Romániából egy Asea forgóváz Érdre, a javítás ezen szakaszát úgy tűnik muszáj helyben végre hajtani.

Kármentés

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek