Visszatérnek a balatoni és bakonyi napijegyek, a Duót viszont ne keressék, de ezt ne bánják

iho/vasút   ·   2022.04.14. 18:45
00_bakonyi_balatoni_napijegy

A tavalyi értékesítési időszakban több mint 30 ezren utaztak. Naná, hogy újra lehet így utazni!

Balaton24/72

A rendkívül népszerű Balaton24 és Balaton72 termékek, illetve annak 26 év alattiaknak szóló változatai, korlátlan számú utazásra jogosítanak a Balaton körül. Ezek a jegyek kedvező ajánlatot nyújtanak a már Balatonnál levőknek a tó partján elérhető turisztikai attrakciók felkeresésére is. Tavaly több mint 29 ezer jegyet váltottak a termékcsalád tagjaiból.

Idén a Balaton24/72 Duo termékkel már nem találkozhatnak. A megújult Balaton24/72 jegy azonban érvényes a tó keleti partján közlekedő Volánbusz járatokra is, így megvalósul a tó körbeutazásának lehetősége; és felhasználható a turisztikailag népszerű, vasúttal ki nem szolgált településeken is. Így ezekkel a jegyekkel elérhetővé válik akár Tihany is, valamint használható a tóparton a vasútvonallal párhuzamosan közlekedő Volánbusz járatokon is, a korábbi felhasználási területeken túl.

A Balaton24 és Balaton72 2022. április 15-étől november 1-jéig minden napra megváltható a MÁV-Start pénztáraiban, automatáiban, valamint online – interneten és a MÁV applikációban – is. Automaták a Balaton mindkét partján egyes, nagyobb utasforgalmú megállókban és állomásokon megtalálhatók.

A Balaton24 ára pénztárakban és automatákban 1090 forint, online felületen 981 forint lesz, 26 éven aluliaknak pedig a pénztárakban és automatákban 750 forint, online 675 forint. A Balaton72 ára pénztárakban és automatákban 2740 forint, online felületeken vásárolva pedig 2466 forint. A 26 éven aluliak számára pénztárakban és automatákban 1830 forintért, online 1665 forintért vásárolható meg.

Bakony napijegy

A tavaly bevezetett Bakony napijegy olyan jegytípus, ami a MÁV-Start egyik legszebb vonalán, a Cuha-patak völgyében futó Veszprém–Győr vasútvonalon és a Volánbusz néhány környékbeli járatán korlátlan utazási lehetőséget biztosít az érvényesség napján. A napijeggyel a Bakony népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetők, így az utasoknak a vonatra és a buszra nem kell külön-külön jegyet vásárolniuk. A tavalyi bevezető évben 1300 Bakony napijegyet értékesített a vasúttársaság.

A Bakony napijegy 2022. április 15-étől június 18-áig és 2022. augusztus 29-étől október 31-éig csak szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra váltható meg; míg 2022. június 19-étől augusztus 28-áig mindennap megvásárolható.

A Bakony napijegyet a MÁV-Start pénztáraiban, automatáiban valamint online – interneten és a MÁV applikációban – lehet megváltani. A vonalon Győrben, Zircen és Veszprémben is található automata. A teljes árú napijegy ára 1199 forint, míg 26 éven aluliaknak 799 forint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek