Visszatérnek az új járművek a Lantába?

Kengyel Kristóf   ·   2011.10.18. 15:01
kiskép

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Ikarus jelenleg szünetelteti az autóbuszgyártást. Ez a gyártásban aktívan részt vevő Lanta Consulting Kft.-t is érzékenyen érintette. Idén több dolgozójától is meg kellett válnia a mátyásföldi vállalkozásnak.

Szerencsére azonban a veterán Ikarusok felújítása, a járműjavítás és az alkatrészgyártás eltartja a Lantát.

A Lanta tulajdonosai persze a jelenlegi munkák mellett továbbra is azt szeretnék, ha a hazai autóbuszgyártásból minél nagyobb mértékben kivehetnék részüket. De az itthoni megrendelések elapadása, majd hiánya nagyban korlátozza a fejlesztési lehetőségeiket. Mindenesetre reményre ad okot, hogy a vezetőség az elkövetkező hetekben több olyan szerződést is aláírhat, ami új járművek gyártásával kapcsolatos.

Pali bácsi 620-asa érkezés után néhány nappal<br>Kattintásra galéria nyílik!<br>(fotók: Kengyel Kristóf)

Simon Pál ügyvezető elmondta, hogy természetesen várják az új autóbusz-megrendeléseket is, de a jelenlegi helyzetben csak a felújításokból számíthatnak bevételre.

Pali bácsitól megtudhattuk azt is, hogy a faros után egy másik felújításra váró veterán autóbuszhoz is hozzájutottak. Az „új” kocsi egy 1959-es évjáratú Ikarus 620-as. Amit, ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövő nyáron már forgalomban is láthatunk.

Kapcsolódó hírek