Visszavonják a Tatarstan üzemeltetési engedélyét

iho   ·   2013.12.06. 14:00
cim4

Az orosz Szövetségi Légiszállítási Ügynökség, a Rosaviatsia szakbizottsága azt javasolja a hatóságoknak, hogy vonják vissza a Tatarstan légitársaság működési engedélyét.

Mint emlékezetes a cég egyik Boeing 737-500-as repülőgépe szenvedett katasztrófát november 17-én Kazany repülőterén, egy hibás megközelítés után, átstartolás közben.

A bizottság közleménye szerint az ajánlás az engedély visszavonására azért szükséges, mert a légitársaságnál elégtelen a pilótaképzés rendszere, rosszul készítették el a pilóták és a kabinszemélyzetek szolgálati beosztását. Sőt, a Tatarstan Airlines általában nem felel meg az engedélyeztetési feltételeknek, hangzik a bizottság ajánlása, amelynek nyomán napokon belül várható, hogy a hatóság valóban úgy dönt, hogy érvénytelen a Tatarstan működését eddig megalapozó AOC.

Mint az ATW emlékeztet rá, a balesetről kiadott előzetes vizsgálati jelentés azt tartalmazta, hogy a gépnek a becsapódás pillanatáig nem volt műszaki problémája, rendszerhibája. Az Államközi Légügyi Bizottság, vagyis a hatóság már ebben az előzetes anyagban ajánlásokat tett egyebek mellett arra, hogy a Tatarstan részesítse kiegészítő képzésben a pilótáit.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek