Visszavonta a sztrájkfelhívást a SZAKSZ

MTI   ·   2012.05.14. 15:49

Dobi István elmondta: a szakszervezet elnöksége az után döntött a sztrájkfelhívás visszavonásáról, hogy a munkáltató, a Tribune Ventures Hungary Zrt. (TVH, korábbi nevén Orangeways Zrt.) többször visszautasította az elégséges szolgáltatásokról való egyeztetetést.

Az egyeztetés hiányában a bíróság érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a szakszervezet keresetét – jegyezte meg a szakszervezeti vezető. Hozzátette: a munkáltató azzal hárította el az egyeztetést, hogy nem ér rá, illetve, hogy későn értesítették.

A TVH Zrt. nem kíván reagálni a szakszervezet bejelentésére – közölte a cég kommunikációs vezetője.
A három dél-dunántúli megyében működő Szolidaritás azért hirdetett május 15-re kétórás figyelmeztető sztrájkot, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) ismételten vizsgálja meg a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként Dombóváron és Tamásiban helyközi közlekedést üzemeltető TVH Zrt. működését.

A SZAKSZ szerint a TVH Zrt. több törvénysértést követett el, például a cég 2011. november 28-i átalakulásáról nem tájékoztatta sem a szakszervezetet, sem az üzemi tanácsot, illetve jogerős bírósági döntés ellenére sem foglalkoztat tovább két korábban elbocsátott munkavállalót. A társaság visszautasította, hogy törvénysértően járt volna el.

Az NFM februárban arról tájékoztatta a SZAKSZ-ot, hogy a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozója működése során minden törvényi előírásnak megfelel, vállalt kötelezettségeit teljesíti. A szakszervezet megkeresésére hasonlóan nyilatkozott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is.

Kapcsolódó hírek