Vitézy Dávidot az EMTA elnökségébe választották

iho/vasút   ·   2011.11.10. 17:56
Az EMTA a tapasztalatok és információk cseréjét mozdítja elő a nagyvárosok közlekedésének szervezése, tervezése és finanszírozása területén. A szervezet fontos lehetőséget jelent Budapestnek, hisz az EMTA rendszeresen kifejti szakmai álláspontját közlekedéspolitikai kérdésekben az Európai Bizottság felé.

A szervezet tagjai – többek között, hogy csak a fővárosokat említsük – Nyugat-Európában Párizs, London, Berlin, Brüsszel, Bécs, Madrid, Helsinki, Stockholm, Oslo, Amszterdam, Koppenhága, míg Kelet-Európában Prága, Varsó, Vilnius és Budapest.

A szervezet elnökségének megújítása is a közgyűlés napirendjén szerepelt, amely során a BKK vezérigazgatóját, Vitézy Dávidot a következő két évre az EMTA elnökségébe választották. A szervezet elnöke továbbra is Hans-Werner Franz, a Berlin-Brandenburg Közlekedési Szövetség, a VBB vezérigazgatója.

Az EMTA elnökségében történő szerepvállalás Budapest számára fontos lehetőség, egyben a közlekedési intézményrendszer átalakításában zajló átalakítások nemzetközi elismerése is.

Kapcsolódó hírek