Vitorlázógép balesete Apostagnál, úgy tudjuk, a pilóta nincs életveszélyben

iho/repülés   ·   2021.07.03. 18:40
00_apostag_lezuhant

Az eddig megjelent hírekkel ellentétben nem zuhant le a gép, hanem terepre szállt.

A Dunaújvárosban tartott, a klubosztály és a 18 méteres szabadosztály számára rendezett Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság egyik résztvevője szenvedett balesetet.

Portálunk információja szerint egy Discus típusú gép 56 éves pilótája kényszerült a repülőtéren kívül leszállni, ami vitorlázógépek távrepülése esetén teljesen normális eljárás, ha a pilótának nem sikerül emelést, termiket találnia. A modern vitorlázógépek esetén ilyenkor a pilóta segédmotort nyit és annak segítségével juthat el a repülőtérig, azonban ebben az esetben a motor nem indult be, ezért kényszerült a pilóta egy szántóföldön landolni, ott viszont a vitorlázógép összeütközött egy mezőgazdasági munkagéppel.

(fotók: MTI/Donka Ferenc)

További információink szerint az ütközés után a pilóta maga intézkedett, remélhető tehát, hogy a sérülései nem annyira súlyosak, nem életveszélyesek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek