Vonatpótlás Drégelypalánk és Balassagyarmat között is az Ipoly áradása miatt

iho/vasút   ·   2016.02.21. 12:11

Az Ipoly folyó áradása miatt február 21-e vasárnap déltől bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom a 75-ös számú vasútvonal Drégelypalánk és Balassagyarmat közötti szakaszán is. Az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. A vonatpótló autóbuszok Drégelypalánk vasútállomáson, Ipolyvece és Dejtár vasúti megállóhelyeken a Volán autóbusz-megállóhelyen, Ipolyszögnél a főútvonalról kiágazó bekötő útnál, valamint Balassagyarmat vasútállomáson állnak meg. Az autóbuszok a vasúti menetrend indulási időadatainak megfelelően közlekednek. Vác és Drégelypalánk állomások között a vasúti közlekedés zavartalan, mind itt, mind Balassagyarmat állomáson valamennyi csatlakozást biztosítva van.

A Balassagyarmat-Ipolytarnóc szakasz után a Drégelypalánk-Balassagyarmat szakaszon is leálltak a vonatok az Ipoly magas állása miatt (grafika: MÁV-Start Zrt.)

Korábban írtuk:

Az Ipoly folyó áradása miatt vasárnap déltől bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom a 75-ös számú vasútvonal Drégelypalánk és Balassagyarmat közötti szakaszán. Az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. A Vácról 21-én, vasárnap 11 óra 39 perckor Balassagyarmatra induló vonat már csak Drégelypalánkig közlekedik. Onnan 13 óra után busszal viszik tovább az utasokat Balassagyarmat felé. Ellenkező irányban a 14 óra 23 perckor Balassagyarmatról induló vonat lesz az első, amely helyett szintén busz közlekedik a drégelypalánki állomásig, ahol az utasok átszállhatnak a Vácra tartó vonatra.

Mint arról portálunk korábban tájékoztatott, az 78-as számú, Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonal Balassagyarmat és Ipolytarnóc állomások közötti szakaszán február 12-től szünetel a vonatforgalom az Ipoly magas vízszintje miatt. A lezárás ideje alatt Balassagyarmat és Ipolytarnóc állomás között ugyancsak vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek